bdsm, narsismi, narsisti, pettäminen, pettäjä, salasuhde, toinen nainen, uskottomuus

torstai 9. helmikuuta 2017

"Et tunne minua, mutta olen ollut suhteessa miehesi kanssa koko suhteenne ajan"

Kirjoitin reilut kaksi vuotta tätä blogia, jossa purin ajatuksiani myös alistamista ja väkivaltaa sisältäneestä suhteestani. Käytin miehestä nimitystä eksä, sillä blogin aikanakin pyrin siitä suhteesta eroon. Lopullinen ero ei vain oikein onnistunut ennen kuin maaliskuussa 2016. Silloin ponnistin irti suhteesta tuhoamalla kerralla kaikki mahdollisuudet pysyä yhdessä tai palata myöhemmin yhteen. Sen tuloksena suljin myös tämän blogin.

Maaliskuussa 2016 sain selville eksäni (josta käytän jatkossa kirjainta J) naisystävän nimen ja sen, että naisystävä asui jo virallisesti J:n luona. Kolme viikkoa nieleskelin asiaa ja huusin J:lle kunnes pinna katkesi ja kirjoitin J:n naisystävälle sähköpostin suhteestamme ja totuuden J:stä. Siihen sähköpostiin loppui meidän sairas suhde ja mureni tämän nuorenparin täydellinen elämä.

Henkisesti raskastahan eron jälkeen on ollut. Ensimmäiset viikot jaoimme kokemuksia J:stä J:n naisystävän kanssa. Naisystävä kertoi minulle siitä kiltistä, huomaavaisesta herrasmiehestä, johon oli umpirakastunut ja jonka vuoksi oli eronnut aviomiehestään ja luopunut omaisuudestaan. J oli ystävällisesti hoitanut jopa muutonkin J:n asuntoon. Naisystävän kertomusten kautta tutustuin heidän täydelliseen elämäänsä ja tasa-arvoiseen parisuhteeseensa sekä tulevaisuudensuunnitelmiinsa. He olivat menossa J:n toiveesta kihloihin ja nopeasti sen jälkeen naimisiin ja yrittivät jo lasta. Naisystävä kuvitteli löytäneensä elämänsä miehen, jonka kanssa olisi aina yhdessä. Toisin sanoen hän oli löytänyt hurmaavan narsistin.

Minä taas kerroin siitä dominoivasta sadistista, joka alisti ja hakkasi naisia. Kerroin J:n viehtymyksestä nuorempiin naisiin, sadoista entisistä naisista, hurmurinkyvyillään kerskailusta ja huomattavasta kiinnostuksesta manipulointiin. Kerroin J:n hankkimasta panokämpästä josta olin juuri saanut tietää ja totuuden sukupuolitaudista, jonka J oli tartuttanut naisystäväänsäkin. J:n pimeä puoli sen valoisan, leveän hymyn ja nauravien silmien takana tuli shokkina J:n naisystävälle. Sitä oli kieltämättä vaikea seurata. Olin itse henkisesti hajalla ja sydän särkyneenä ja jouduin samaan aikaan seuraamaan kuinka tekoni tuhosi myös kahden muun ihmisen elämän.

Minä vihasin J:n naisystävää kun sain tietää hänestä. Naisystävän toiveesta kuitenkin tapasimme heti sähköpostini jälkeen. Hän suhtautui minuun ystävällisesti ja halusi tehdä yhteistyötä. Alkuun tuimmekin toisiamme, mutta ehkä sellainen ei oikein onnistu, jos toinen jää edelleen samaan suhteeseen. J:n naisystävä nimittäin jäi, ja kahden viikon jälkeen meidän välimme olivat jo tulehtuneet. Hän uskoi, että pyrin valehtelemaan ja manipuloimaan häntä siinä missä J:kin. Minusta tehtiin valehteleva pahis, mikä on sinänsä kurjaa, koska kaikki kertomani oli totta. En osaa sanoa, kuinka paljon J:llä oli sormensa pelissä minun ja hänen naisystävänsä välirikossa, mutta loppujen lopuksihan se oli J:n onni: yhdessä asuessa naisystävä on pysynyt mukavasti 24/7 J:n manipuloitavana. Ja se mieshän osaa manipuloida.

Tätä tekstiä kirjoittaessa erostamme on pian vuosi. Olen miettinyt pitkään tämän tarinan jakamista, mutta minua on pelottanut. Olen pelännyt kostoa ja tunnistettavuutta. Harkitsin tarinani kertomista jollain toisella alustalla, mutta toisaalta avaamalla tämän blogin uudelleen voin laittaa tässä blogissa käytyä tarinaa päätökseen. Suurimman osan vanhoista blogiteksteistä olen poistanut, muutaman J:tä ja suhdettamme koskevan postauksen jätin. Ne kertovat suhteemme aikaisista tunnelmista – valottavat osaltaan suhteemme dynamiikkaa.

Kaiken kaikkiaan toivon, että tarinani auttaa jotakuta samankaltaisessa tilanteessa elävää tai elänyttä. Asiat eivät muutu jos niistä vaietaan, ja liian moni jää yksin omien kokemustensa kanssa. Ei sairaaseen suhteeseen päätymistä tarvitse hävetä. Toivon, ettei todellisia henkilöllisyyksiämme ryhdyttäisi arvailemaan ja selvittelemään. Ei niillä ole merkitystä. J on lyhenne Juhanista, joka on Väestörekisterin mukaan ollut vuodesta 1940 aina tähän päivään asti suosituin miesten nimi, siis mitä yleisin miesten nimi J:nkin ikäluokassa. 

Blogissa on kommenttien valvonta eli kommentit näkyvät vasta ne hyväksyttyäni. En julkaise kommentteja, joissa arvuutellaan tässä blogissa esiintyvien todellisia henkilöllisyyksiä tai jaetaan muuten tunnistettavia tietoja. Halutessasi voit lähettää minulle myös sähköpostia tai mainita kommentoidessasi jollet halua kommenttiasi julkaistavan.

Näillä sanoilla tämä tarina päätökseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näkevät vasta ne hyväksyttyäni - jätäthän viestistäsi nimet ja arvaukset blogissa esiintyvistä henkilöistä.