bdsm, narsismi, narsisti, pettäminen, pettäjä, salasuhde, toinen nainen, uskottomuus

torstai 21. elokuuta 2014

Miehet, jotka viehättyvät nuoremmista tytöistä

     On olemassa miehiä, jotka erityisesti viehättyvät nuorista tytöistä. Näillä miehillä on tasainen luonteenlaatu, kärsivällisyyttä ja seurallisuutta. He nauttivat nuoremman tytön seurasta, raikkaista mielipiteistä ja valoisasta elämänasenteesta. Heille tytön nuoruus näkyy kaikessa: ihon kimmoisuudessa ja rypyttömyydessä, nuoruuden naiiviudessa, kyvyssä innostua ja uppoutua pieniin mutta heille sykähdyttävän tärkeisiin asioihin. Näillä tytöillä ei ole vielä huolta, jota keski-ikäiset ja sitä vanhemmat ihmiset kantavat. He ovat vapaita kyynisyydestä ja heidän elämäniloaan tuntuu hyvältä katsoa ja elää vierellä.

Elämänkokemus, hyvä ihmistuntemus ja aito kiinnostus toiseen tekevät miehestä nopeasti turvallisen ja tärkeän kumppanin tytölle. Miehellä on aikaa ja halua kuunnella tytön sanoja, ottaa niihin kantaa ja opastaa sillä elämänpolulla, jonka mies on itse jo kulkenut. 

Miehellä ei ole kiire. Hänellä on seesteinen, tasainen vaihe elämässään - ollut jo vuosikymmenen tai pari. Miehen elämä on ajautunut uomiinsa: hyvä, mukava työ, ystävyyssuhteita, seuraelämää, ehkä oma perhe. Elämä heillä on tasaista ja ennustettavaa. Itse asiassa viimeiset vuodet eivät tule eroamaan tulevista vuosista tai eroa nykyhetkestä. Miehen on helppo kadottaa aikaa, sillä vuodet vierivät kovin samanlaisina toisin kuin nuorilla tytöillä, joiden jokainen vuosi tuo jotain uutta, vie jotain vanhaa pois ja joilla oma ajatusmaailma muuttuu kokemusten karttuessa ja aivojen kypsyessä.

Näihin miehiin on helppo rakastua. Murrosvaiheessa oleva tyttö, joka etsii paikkaansa maailmassa muuttaessaan lapsuudenkodistaan, hakiessaan opiskelupaikkaa, kokeillessaan erilaisia töitä, tutustuessaan uusiin ihmisiin ja yrittäessään parisuhdetta, kaipaa turvallisuutta, pysyvyyttä ja aikaa vain olla ja rauhoittua. Vanhempi mies tarjoaa sitä kaikkea tytölle: sylin, läheisyyden, pysyvyyden ja turvallisuuden. Mies sekä kuuntelee että auttaa, opastaa ja on tukena. Toisin kuin ikäistensä kanssa, ei tytön täydy kuunnella ja auttaa miestä tämän murheissa. Tyttö voi keskittyä olemaan mentoroitavana ja mies olemaan mentori, ja he molemmat pitävät kuviosta.

Mutta mitä enemmän toiselle avaa niistä sydämensä kipeimmistä asioista, hartaimmista toiveista ja itsestään tullen hyväksytyksi, sitä helpommin toiseen kiintyy ja lopulta rakastuu. Rakkaus on ehdotonta - se on täydestä sydämestä tulevaa. Se ei ehkä ole järkevää, mutta tunteet menevät näillä tytöillä järjen edelle. Miksi elää muiden mielipiteiden mukaan, jos toisaalla olisi onnellinen? Miksi tehdä kuten muut tekisivät, jos itse tuntee olonsa hyväksi tässä ja nyt?

Näiden suhteiden pituus vaihtelee, mutta suhteen kesto ei kerro sitä, miten paljon se on voinut tyttöön vaikuttaa. Joskus tulee aika, jolloin on jatkettava matkaansa - yksin. Joskus tulee se aika, jolloin tyttö on kasvanut irti suhteesta ja valmis kokeilemaan kuinka elämä kantaa. Miehen on puolestaan osattava irrottaa otteensa ja päästettävä pieni ystävänsä lentoon, kohti uusia unelmia ja kokemuksia. Se on miehen raskain tehtävä. Niin on käyvä, ja uudet tytöt löytävät miehen luokse enemmin tai myöhemmin, jolloin kehä sulkeutuu ja kaikki alkaa alusta: tutustuminen, itsetunnon tukeminen, kiintyminen, suhteen muotoutuminen ja lopulta tytön rakastuminen. Rakastaako mies pikkuisiaan? Ehkä, ehkä ei. Ehkä hän pyrkii suojelemaan itseään, sillä hän tietää miten suhteessa käy. Mutta välittämisen muodostumista mies ei voi estää...

On suhteita, jotka jatkuvat hamaan tulevaisuuteen, mutta ne ovat harvinaisia. Joskus mies ja tyttö jatkavat yhdessä vaikka tytöstä kuoriutuu nuori nainen ja lopulta nainen. Ikäero ja rakkaus säilyvät, vaikkakin suhde muuttaa muotoaan. Naiselle hänen miehensä tulee aina olemaan tietyllä tavalla tärkeä - sillä tavalla, mihin tavallisissa parisuhteissa ei kyetä yltämään. Naisen mies on se vanhempi mies, joka auttoi häntä kasvamaan, kehittymään, muodostamaan identiteettinsä. Juuri mies on se, joka hänet pohjia myöten tuntee niistä kipeimmistä, haavoittuvaisimmista ajoista asti.

Näillä miehillä tulee aina olemaan nuori tyttö, joka palvoo miestä. Rakastaa täydestä sydämestään. He tulevat aina olemaan hyvin rakkaita jollekulle, useammallekin ihmiselle. Vaikka he vääjäämättä vanhenevat, rapistuvat silmissä, heidän tyttöjensä silmin he ovat äärimmäisen rakkaita ihmisiä: korvaamattomia, ainutlaatuisia.

Ulkopuolinen näkee heikentyvän vanhuksen, jonka nuoruuden karismaa on vaikea enää tavoittaa - hänhän on vanha, vanhus! Mutta hänet tuntevalle rapistuva ulkokuori on vain kuorta, näkymätöntä. Hänelle mies on kaikki kaikessa - täydellinen, jumala. Ja kulkeminen yhdessä kohti miehen elämän päättymistä tulee olemaan viimeisen tytön elämän vaikein ja raskain paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näkevät vasta ne hyväksyttyäni - jätäthän viestistäsi nimet ja arvaukset blogissa esiintyvistä henkilöistä.